Erzurum’da bir yedek parça dükkanında çırak olarak çalışan 15 yaşındaki Burak Kuzik, aynı işyerinde çalışan arkadaşı 14 yaşındaki M.S.D.’nin yaptığı “eşek şakası” sonucu yanarak öldü.

Üzerine benzin dökülen Burak Kuzik’e “Seni yakayım mı?” diyen M.S.D., çakmağı çakınca arkadaşı bir anda alevler içinde kaldı. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Burak Kuzik, 1.5 aydır yattığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay 5 Mayıs günü saat 15.30 sıralarında Sanayi Sitesi’nde meydana gelmişti.

Hırkasını tutuşturdu
Çırak Burak Kuzik işyerinin önünde bir otomobilin deposuna bidonla benzin doldururken, üzerine benzin döküldü. Kuzik elbisesini çıkarmak için işyerine doğru giderken, karşısına birlikte çalıştığı çırak arkadaşı M.S.D. çıktı. M.S.D. elinde yakıp söndürdüğü çakmağı Burak’a tutarak, “Seni yakayım mı?” diye şaka yapmaya başladı. Burak Kuzik ise “Benzinle şaka olmaz” diyerek arkadaşını birkaç kez uyardı ve yürümeye devam etti. Arkadaşı uyarıya rağmen çakmağı çakarak arkasından hırkasını tutuşturdu. Bir anda alevler içinde kalan Kuzik, çevreden yetişenler tarafından tamamen yanmaktan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Ailesi perişan oldu
Vücudunun yüzde 23’ü ikinci derece yanan ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi’nde üç kez ameliyat edilen Kuzik, 21 haziran günü öğleden sonra yatağında DHA muhabirine olayı anlattı. Aynı günün akşamı Kuzik’in ölüm haberi geldi. Kuzik’in ölümü üzerine gözaltına alınan M.S.D., çıkarıldığı mahkeme tarafından “Kasten adam öldürmek” suçundan tutuklandı.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr